Kees van Dongen

Het complete grafische werk

Kunsthandel Juffermans is  gespecialiseerd in het grafische werk van Kees van Dongen (1877-1968), één van de wereldberoemde kunstenaars van de Fauvisten. Vrijwel alle litho’s , etsen, pochoirs en geïllustreerde boeken met originele prenten van Van Dongen zijn te zien in onze collectie. De grootste verzameling ter wereld.

Dongen, Kees van

Kees van Dongen

In de loop der jaren is Kunsthandel Juffermans de leading dealer geworden van de grafiek en werken op papier door Kees van Dongen (1877 -1968). Van Dongen, samen met Picasso, Matisse, De Vlaminck en Derain een van de beroemde ‘fauvisten’ die in het begin van de 20ste eeuw in Parijs een ware revolutie veroorzaakten, maakte naast zijn schilderijen, die thans vele miljoenen opbrengen, prachtige litho’s, etsen en pochoirs. Hij maakte ook verfijnde  boekillustraties, die inmiddels zo gezocht zijn dat zij los ingelijst worden verkocht.

‘Kees van Dongen – Het Grafische Werk’, de oeuvre catalogus van alle litho’s, etsen, pochoirs, geïllustreerde boeken en lithografische affiches, is samengesteld door Jan Juffermans sr en Jan Juffermans jr. Ter ere van de publicatie in 2002 was er in De Kunsthal Rotterdam een grote overzichtstentoonstelling van het grafische werk van Van Dongen uit de collectie van Kunsthandel Juffermans.

September 2010 is de nieuwe editie ‘Kees van Dongen – Het Complete Grafische Werk met aanvullingen en nieuwe ontdekkingen uitgekomen.

Kunsthandel Juffermans heeft van vrijwel alle door Van Dongen gemaakte grafiek één of soms zelfs meer exemplaren in stock en is, mede door de publicatie van de boeken over zijn werk, een over de hele wereld geraadpleegde autoriteit geworden. De steeds aangevulde collectie Van Dongen-werken is stellig de grootste verzameling van zijn grafiek die ooit bijeen is gebracht.

Inschrijven nieuwsbrief