Kees van Dongen

(1877-1968)

Kunsthandel Juffermans, is geheel gespecialiseerd in het grafische werk van Kees van Dongen (1877-1968), één van de wereldberoemde kunstenaars van de Fauvisten. Vrijwel alle litho’s , etsen, pochoirs en geïllustreerde boeken met originele prenten van Van Dongen zijn te zien in onze collectie. De grootste verzameling ter wereld.

Dongen, Kees van

‘Kees van Dongen – Het Grafische Werk’, de oeuvre catalogus van alle litho’s, etsen, pochoirs, geïllustreerde boeken en lithografische affiches, is samengesteld door Jan Juffermans sr en Jan Juffermans jr. Ter ere van de publicatie in 2002 was er in De Kunsthal Rotterdam een grote overzichtstentoonstelling van het grafische werk van Van Dongen uit de collectie van Kunsthandel Juffermans.

September 2010 is de nieuwe editie ‘Kees van Dongen – Het Complete Grafische Werk‘ met aanvullingen en nieuwe ontdekkingen uitgekomen.

Jan Juffermans sr en Jan Juffermans jr zijn als samenstellers van deze publicaties de wereldwijde experts op het gebied van het grafische werk van Kees van Dongen.

Kunsthandel Juffermans heeft een speciale site voor Van Dongens grafische werk: www.keesvandongen.com

De volledige collectie Kees van Dongen bij Kunsthandel Juffermans